Planning IT Behoefte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+

Moeilijke beslissingen IT Infrastructuur

Als verantwoordelijke voor de IT behoefte weet u waarschijnlijk wel hoe moeilijk het is om precies in te schatten hoe snel uw bedrijf gaat groeien (of krimpen ). Komen er zoveel meer orders dat het klanten systeem uitgebreid moet worden. Of is er zoveel meer werk dat het aantal werkplekken en de servers een uitbreiding nodig hebben of er zelfs een nieuwe infrastructuur nodig is. Als de planning niet goed gaat omdat uw bedrijf niet snel genoeg kan schakelen of omdat u teveel uitgegeven aan kostbare IT servers die niet meer gebruikt worden, kan dat u een hoop geld en of klanten kosten.

Cloud oplossing bied uitkomst

Hoe kan BigCloud u helpen met de planning van uw IT behoefte vraagt u zich misschien af, nu dat heeft alles te maken met de nieuwe technologie genaamd Cloud diensten of Cloud oplossingen. De manier waarop een Cloud oplossing u kan assisteren met het op de juiste manier plannen van uw IT behoefte is dat Cloud oplossingen heel flexibel zijn. Het grote voordeel van Cloud oplossingen is dat de meeste oplossingen schaalbaar zijn. Schaalbaar in het geval van een cloud oplossing zoals servers in de Cloud (vps: virtual private server) is dat je de server altijd kan uitbreiden (meer of minder rekenkracht, geheugen, netwerkverkeer of diskruimte) of als dat niet mogelijk is heel makkelijk een extra server kan plaatsen naast de bestaande server, het is een oplossing die met minimale voorbereiding (een image) binnen 1 uur geplaatst kan worden. Dir vereist misschien alleen dat je de basis infrastructuur goed hebt staan en laat dat nu de kracht zijn van BigCloud u te helpen een gezonde basis neer te zetten die goed de pieken en dalen op kan vangen van uw IT behoefte. Een voordeel dat dit oplevert is dat wanneer u IT behoefte kleiner wordt de uitgaven ook meteen minder worden, wat bij krimp u bedrijf zou kunnen redden.

Koudwatervrees

Veel bedrijven zijn nog een beetje huiverig om hun data in de handen van derde te geven, dit is in de meeste gevallen toch echt een kwestie van koudwatervrees. U kunt het misschien vergelijken met de begin tijd van de banken, mensen vertrouwde het (de bank) niet en bewaarde, geleid door hun wantrouwen, grote sommen geld in een oude sok onder hun matras. Mensen verwachten nu dat het veiliger was om hun geld in huis te bewaren. Als je hier objectief naar kijkt is het natuurlijk zo dat een bank veiliger is, je geld wordt er bewaakt met een maximum aan veiligheid en heeft allerlei veiligheidsmaatregelen zoals brandpreventie, waterschade preventie etc. Niet te vergeten het feit dat je geld verzekerd is door en bij de bank. Bij Cloud computing is het al niet anders.

Bescherming van uw Data in de Cloud

Bij Cloud oplossingen is dit al niet anders, bij het data center waar uw data wordt gehost hebben de beheerders en andere professionals zoveel ervaring met de data beveiliging en kunt u er zeker van zijn dat uw data waarschijnlijk beter beveiligd is tegen hackers en andere kwaadwillige dan u het ooit zelf zou kunnen doen, hiervoor zijn natuurlijk ook certificeringen waaraan u uw vertrouwde aanbieder kunt herkennen. Ook de verbinding naar de het data center toe is veilig want dit gebeurd met behulp van een officieel certificaat (en beveiligde ssl verbinding) die u op uw computer installeert. Dus zo verzekerd u zich zelf ervan dat er geen ongeautoriseerde personen bij uw data kunnen. Ook doen Data centers hun uiterste best om de privacy van uw data maximaal te garanderen. Ze doen dit door ervoor te zorgen dat uw data is afgeschermd voor ongeautoriseerde toegang. De IT architect van het Datacenter heeft bij de inrichting van het Data center rekening gehouden met de verschillende klanten in één ruimte. Door hun ervaring met beveiliging zullen de professionals van de data Centers goed gebruik kunnen maken de beveiligingsmogelijkheden van de verschillende operating systemen, ook hier is inrichting en architectuur de sleutel. Daarom zal een Data center uw privacy minstens net zo veel kunnen garanderen als u lokale IT afdeling en in veel gevallen zal uw data zelfs veiliger zijn. De maandelijkse beveiligingsupdates, updates van de virusscanner en andere updates zullen altijd zijn geïnstalleerd, dit zijn zekerheden waarvan u op aankunt. Bij private Cloud oplossingen zal de garantie vanzelf hoger zijn dan bij public Cloud oplossingen. Bij public Cloud oplossingen is de snelle toegankelijkheid tot uw data veel belangrijker dan de veiligheid, denk hierbij bijvoorbeeld aan OneDrive als publieke dienst.

More to explorer

SSL Certificaten

Nieuwe producten te verkrijgen via BIGCloud, we zijn bezig onze markt uit te breiden en kunnen vanaf vandaag met trots de nieuw

Testing Microsoft server 2019

We are currently testing Microsoft Windows server 2019 on Azure, it all looks very good and promising. We will definitely go this

Share via
Copy link