Waarom u in de Cloud wilt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+

Waarom de Cloud

We kennen allemaal de hype van de Cloud en dat het de nieuwste trend is die nu al een aantal jaar gaande is, in het begin van deze trend leek de Cloud oplossing , de stap om (een deel van) uw IT-infrastructuur in de Cloud te zetten, alleen voor de grote bedrijven rendabel, echter dit is zeker niet het geval. Cloud oplossingen kunnen ook voor zeer kleine bedrijven al hele grote voordelen hebben. Dat niet alle Cloud oplossingen hetzelfde zijn wil ik graag in deze blog toelichten.
 

Infrastructuur in de Cloud

Ook wel IAAS genoemd, met deze oplossing kiest u ervoor u gehele IT infrastructuur in de cloud te zetten, dit is bij de meest drastische Cloud oplossing, het betekent dat u er voor kiest u hele infrastructuur inclusief netwerk en serverpark gevirtualiseerd in de Cloud zet, in een gespecialiseerd data center.
Ook de oplossing waar veel heel besparingen mee te bereiken zijn, maar kosten besparingen is niet de enige reden om te kiezen voor deze oplossing, de meeste taken zoals systeembeheer (updates, serverbereikbaarheid, beveiliging) en Support worden allemaal professioneel en vakkundig gedaan op één centrale plaats door systeembeheerders die vele dezelfde servers beheren, het systeembeheer kan op deze manier geautomatiseerd uitgevoerd worden wat ook weer besparingen oplevert. Er zijn op uw netwerk in de Cloud monitoring tools die hun sporen al meer dan verdient hebben en vaak worden potentiële problemen al opgespoord voor dat ze echt verstoringen veroorzaken.

Servers In de Cloud

Ook wel vps (virtual private server) genoemd, je huurt hierbij een ruimte in op een groot rack van fysieke servers waarbij virtuele servers kunnen worden gemaakt en verhuurd aan de klant, de prijs wordt hiervoor meestal bepaald door 4 elementen (schijfruimte, verkeer, aantal Cpu’s en Intern geheugen). Het idee is dat je geen fysieke servers meer nodig hebt en dat je via een (internet) verbinding contact met het datacentre waar je de virtuele (private) servers huurt, vanaf hier is alles exact hetzelfde als inloggen op u fysieke server.
Door de servers virtueel in te richten zijn volledig vrij configureerbaar en instelbaar, een groot voordeel hiervan is dat iedere server op maat kan worden geconfigureerd en zullen servers geen over- of ondercapaciteit hebben. mocht u server willen groeien of heeft uw meer schijfruimte nodig, dan kan dit altijd on-the-fly worden uitgebreid, geen lastige klussen meer met schroevendraaiers, geheugen dat niet compatible is, of geheugen slots die hun maximum hebben bereikt. Serveruitval vanwege uitbreidingen van geheugen of diskruimte behoren hierdoor ook (zo goed als) tot het verleden. Met een ander woord word dit laatste ook wel schaalbaarheid genoemd.

Applications in the Cloud

Als je je server niet in de Cloud wil hebben, maar wel een applicatie die bedrijfsbreed gebruikt waarvan de groei (krimp) nog niet helemaal duidelijk is, kun je je applicatie in de Cloud zetten en je rekent af per gebruiker, dus hier ook geen lastige upgrades of downgrades van je applicatie server, als het aantal gebruikers minder word, worden de kosten ook automatisch lager. Alle monitoring op prestaties worden voor u uitgevoerd door degene die voor u de hosting verzorgd en uw applicatieserver zal altijd ongeacht het aantal gebruikers hetzelfde presteren.

Er zijn uiteraard nog vele andere Cloud toepassingen hierover volgt later meer. In de volgende blog post wat meer over verschillen tussen Private Cloud en Public Cloud (Cloud Desktop, werkplek in de Cloud).

More to explorer

SSL Certificaten

Nieuwe producten te verkrijgen via BIGCloud, we zijn bezig onze markt uit te breiden en kunnen vanaf vandaag met trots de nieuw

Testing Microsoft server 2019

We are currently testing Microsoft Windows server 2019 on Azure, it all looks very good and promising. We will definitely go this

Share via
Copy link